Brat Mąka migdałowa - 1000 g
Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. Nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą.
Zawiera mnóstwo zdrowych tłuszczów:
- Bardzo dużo witaminy E oraz minerałów - wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu.
- Dodatkowo wspiera pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację.
- Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw - zwłaszcza tych serwowanych na słodko.
- Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków
Skład:
Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 2519 kJ / 600 kcal
- Tłuszcz: 50 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
- Węglowodany: 10,7 g
- w tym cukry: 3,6 g
- Błonnik: 10,7 g
- Białko: 21,4 g
- Sól*: 0 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Sposób użycia:
- mąka migdałowa.
Ważne:
- Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
- Przechowywać w suchym miejscu.
- W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
Kraj pochodzenia: USA.
Dystrybucja: BRAT Sp. z o.o