Firma La Bourriche aux Appétits została stworzona w 1994 roku przez Gillesa Quesneau, byłego szefa kuchni i miłośnika swojego regionu. Siedziba firmy znajduje się w Saint-Dyé-sur-Loire, 2 km od słynnego zamku Chambord w regionie Dolina Loary. Firma zawsze była zaangażowana w prezentowanie lokalnych specjałów w tradycyjny i pełen szacunku sposób. Dzięki współpracy z regionalnymi hodowcami, znajdujemy w ich produktach wiele gatunków ryb pochodzących z połowów nad Loarą oraz stawów w aglomeracji Sologne. Nadal pozostając w tradycji kuchni Val de Loire, La Bourriche aux Appétits kontynuuje powrót do klasyków francuskiej gastronomii, przynosząc im odrobinę oryginalności w postaci zaskakujących mieszanek przypraw, która nadaje produktom nowoczesnej formy.
----------
Pyszny sos z raków do łatwego przygotowania w domu. Bourriche jak zwykle zaskakują smakowymi kombinacjami. Raki gotowane są na wolnym ogniu w odrobinie koniaku, marchwi, porze i cebuli, w bulionie rybnym, z odrobiną ostrej papryki chilli. Wystarczy podgrzać, podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami, ale można też zaskoczyć tym przepisem: zapiekanka z raków: dodaj świeżą śmietanę, 1 jajko, wypełnij dna mini tarteletek. Posypać bułką tartą i zrumienić w piekarniku.
Słoik 450 g posłuży za przystawkę dla 4 osób lub danie dla 2 osób.
Skład: Ogony rakowe (46%), marchew, woda, śmietana, por, cebula, szalotka, wędzone skorupiaki (skorupiaki, mięczaki), masło, mąka pszenna, koniak, koncentrat pomidorowy, sól, ostra papryka chilli.
Cena producenta: 15,00 €