Agar zwany również jako agar-agar lub morska żelatyna, to roślinny odpowiednik żelatyny wieprzowej. Otrzymuje się go z wodorostów morskich, dlatego jest całkowicie naturalnym produktem. Agar stał się popularny dzięki swoim licznym właściwościom. Jest znacznie zdrowszy i wydajniejszy od swojego odzwierzęcego odpowiednika. Substancja ta nie posiada smaku ani zapachu, przez co nie wpływa na smak przygotowywanych potraw.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, galaretek owocowych oraz ryb, pasztetów, jaj, sałatek i całej garmażerki.
W naszej szerokiej ofercie znajdziesz także pozostałe produkty marki Bonum.
Sprawdź nasz cały asortyment! Czekają na Ciebie różnego rodzaju witaminy, minerały, grzyby witalne, ekstrakty roślinne, adaptogeny, produkty poprawiające pracę mózgu oraz preparaty polepszające wytrzymałość i regenerację w sporcie.
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100 G:
- Wartość energetyczna: 336 kcal
- Tłuszcz: 0,3 g., w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- Węglowodany: 73,2 g.., w tym cukry: 3 g
- Błonnik: 7,7 g
- Białko: 6,2 g
- Sól: 0,26 g
Skład: agar.
Kraj pochodzenia: Chiny
Produkt może zawierać gluten, orzechy, soję oraz sezam. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.