Blue Dragon Satay danie azjatyckie makaron 230g
Składniki: sos satay stir fry (52%) [woda, napój kokosowy (kokos, woda, stabilizator - karboksymetyloceluloza), cukier, odwodniona pulpa kokosowa, orzeszki ziemne (3,7%), olej słonecznikowy, sól, sos sojowy (nasiona soi, pszenica), marynowany czosnek, papryczka chili, czosnek, mieszanka ziół, ocet destylowany, skrobia modyfikowana z tapioki, suszone czerwone papryczki chilli, imbir, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy, kwas octowy), mieszanka przypraw w proszku (kurkuma, kolendra, kmin rzymski, przyprawy), cukier palmowy, ekstrakt drożdżowy, stabilizator (guma ksantanowa), barwnik (ekstrakt z papryki), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), aromat], makaron (43,5%) [mąka pszenna, woda, sól, substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan potasu)], kruszone orzeszki ziemne (4,5%).
Wskazówka dla alergików: alergeny są oznaczone czcionką pogrubioną. Może zawierać orzechy, jaja i gorczycę.
Porcja – 115 g; liczba porcji w opakowaniu – 2.
Sposób przygotowania: Zagotuj wodę w garnku z odrobiną soli. Wrzuć makaron i gotuj 5 min, odcedź. Mocno rozgrzej patelnię, dodaj łyżkę oleju. Smaż paski kurczaka, aż będą w pełni usmażone, dodaj pokrojoną paprykę i pieczarki i smaż 5 min., mieszając co jakiś czas. Dodaj sos satay i makaron, wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Rozłóż do 2 misek, posyp siekanymi orzeszkami ziemnymi i szczypiorkiem. Podawaj z ćwiartkami limonki.