Blue Dragon Katsu Curry z ryżem 330g
Składniki: sos curry w stylu japońskim (61%) [woda, ziemniaki, cebula w proszku, curry w proszku (1,2%) [kurkuma, kolendra, kmin rzymski, kozieradka, imbir, koper włoski, cynamon, anyż, chili, kardamon, kwiat muszkatołowy, goździki, maltodekstryna, sól], cukier, skrobia kukurydziana, olej sojowy, ekstrakt z ryby bonito, grys ziemniaczany, hydrolizowane białko roślinne (soja), ekstrakt drożdżowy, emulgator (E 471), aromaty (soja, mleko), barwnik (E 150c)], mieszanka mąk do panierki (21%) [mąka kukurydziana, mąka pszenna, mąka ryżowa, sól, substancje spulchniające (difosforan disodowy, wodorowęglan sodu)], japońska panierka Panko (18%) [mąka pszenna, skrobia kukurydziana, olej palmowy, sól, cukier, suszone drożdże, przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)].
Wskazówka dla alergików: Substancje alergenne, w tym zboża zawierające gluten, zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników. Może zawierać nasiona sezamu, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Sposób przygotowania dania: Mieszankę mąk rozmieszaj ze 100 ml wody, aż powstanie rzadkie ciasto. Zanurz w cieście kawałki kurczaka (o grubości 1 cm.) lub warzywa, następnie obtocz w panierce Panko i dociśnij, aby dobrze przylegała. Rozgrzej na patelni olej (warstwa 2 cm) i smaż kurczaka/warzywa przez 5 min z każdej strony. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu. Podgrzewaj sos Katsu curry w garnku przez 3 min, mieszając od czasu do czasu.
Podaj z ryżem.