BIO FOOD ekologiczny ocet jabłkowy 5%, 250 ml
Produkt posiada certyfikat Rolnictwa Ekologicznego.
100% ekologiczny ocet jabłkowy BIO FOOD PREMIUM.
W occie jabłkowym znajdziemy aż 20 niezwykle istotnych dla naszego organizmu substancji mineralnych i mikroelementów. Znajdziemy w nim także kwas octowy, mlekowy i cytrynowy, a także cenne substancje balastowe, ogromną ilość fermentów i aminokwasów. W occie jabłkowym znajdziemy również witaminę E, która uważana jest za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy.
Zastosowanie octu jabłkowego w kuchni:
- doskonały do dressingów i sałatek,
- składnik marynat do mięs,
- dodatek do ryb,
- dodatek do napojów.
Skład:
Ocet z jabłek ekologicznych 5%. Produkt niepasteryzowany.
Wartości odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna: 66,9 kJ / 16 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 0,6 g
- w tym cukry: 0,3 g
- Białko: 0,4 g
- Sól: 0,013 g
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4°C. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki.
Zawartość netto:
250 ml
Producent:
Żywność Ekologiczna Bio Food sp. z o.o.
UWAGA: wskutek błędu, na etykiecie Tahini widnieje informacja o 48h przydatności do spożycia po otwarciu produktu. Producent zapewnia, że otwarty, przechowywany w suchym i chłodnym miejscu produkt może być przechowywany do dnia jego przydatności do spożycia.