Darjeeling SFTGFOP1 Puttabong BIO 100g
BIO DARJEELING SFTGFOP1 PUTTABONG 100g najlepsza
- Nazwa: Darjeeling SFTGFOP1 Puttabong
- Producent: Quba Caffe
- Waga: 100 g
- Region: Puttabong
- Pochodzenie: Indie
- Rodzaj: herbata czarna
- Czas parzenia: 3-5 minut
- Maksymalna ilość zaparzeń: 3
- Sposób pakowania: sypana
- Profil smakowy: lekki|delikatny|kwiatowy|orzeźwiający
- Kolor naparu: jasny|żółty|złoty
- Certyfikat: EU BIO
- Marka: Quba Caffe
Herbaty z prowincji Darjeeling w Indiach to idealny wybór dla osób, które gustują w delikatnych, czarnych herbatach - składa się ona wyłącznie z najmłodszych listków i pączków herbacianych, dlatego zachwyca kwiatowym, lekkim smakiem. Liście herbaty Darjeeling Puttabong zbierane są wiosną, w pierwszych zbiorach - świadczy to o wysokiej jakości herbaty. Herbata pochodzi z regionu Darjeeling, dlatego posiada pewne charakterystyczne cechy: Profil smakowy: delikatna i lekka, wyczuwalne nuty kwiatowe, jasny kolor naparu Warunki klimatyczne: duże wysokości; deszcze występujące sezonowo; chłodne, suche powietrze, ale z mglistymi okresami Miejsce upraw: południowo-wschodnie Indie, Zachodni Bengal, bardzo blisko Himalajów. Prowincje/Plantacje: Puttabong SFTGFOP1 - Special Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe - najwyższy poziom jakości herbaty Special Fine - służy do wskazania najwyższej jakości zebranych liści Tippy - złote tipsy są obecne, co wskazuje na wysoką jakość, ze względu na zbiór liści z samych końcówek rośliny herbaty. Golden Flowery - wskazuje złoty odcień niektórych lub wszystkich liści, znak wysokiej jakości - ten kolor znajduje się na końcach najmłodych pędów i pąków zebranych podczas pierwszych zbiorów sezonu. Orange Pekoe - całe liście Herbata ta pochodzi z ekologicznych ogrodów Puttabong i posiada europejski certyfikat BIO. Organiczność herbaty to pewność, że uprawiana była bez użycia substancji chemicznych, sztucznych nawozów i pestycydów, a liście zbierane były ręcznie. Po zaparzeniu napar powinien uzyskać jasnobrązowy kolor i delikatny, kwiatowy smak. Herbatę czarną otrzymuje się w wyniku fermentacji herbaty zielonej. Działa ona pobudzająco przez dużą zawartość teiny. Hamuje rozwój bakterii, które mogą występować w układzie pokarmowym. Pobudza go do wydzielania soków trawiennych. Niewątpliwą zaletą herbat czarnych jest obniżanie ciśnienia krwi - poprawia się krążenie i zmniejsza ryzyko chorób serca. Zbyt długie parzenie czarnej herbaty powoduje wydzielanie się garbników, które zmniejszają ryzyko zachorowania na niektóre rodzaje nowotworów, jednak herbata traci wówczas swój smak - staje się gorzka.
Składniki: Organiczna herbata czarna Darjeeling SFTGFOP1 Puttabong Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od intensywnych zapachów. Instrukcja przygotowania 200ml gotowego naparu: zalej porcję 3g herbaty wodą o temperaturze 95 ͦC i odczekaj 3-5 minut do zaparzenia. Masa netto: 100 g
Nasze herbaty pakujemy w szczelne opakowania typu DOYPACK lub BOX. Oba rodzaje torebek zaopatrzone są w zgrzew i zamknięcie strunowe - po zerwaniu zgrzewu, struna zapewnia bezpieczne przechowywanie produktu, a także utrzymanie świeżości i aromatu herbaty. Odpowiednie opakowanie to gwarancja największej dbałości o jakość produktu.
Dlaczego warto kupować produkty BIO?
- Produkty BIO są wolne od sztucznych dodatków, barwników, aromatów, polepszaczy smaków, konserwantów, pestycydów i innych substancji chemicznych.
- Wybór produktów BIO jest jedynym sposobem, aby upewnić się, że nie zawierają GMO
- Żywność produkowana metodami ekologicznymi ma więcej składników odżywczych – witamin, minerałów, enzymów i mikroelementów, niż ta uprawiana komercyjnie.
- W produkcji ekologicznej nie używa się chemicznych środków ochrony roślin, a w celu zapewnienia żyzności gleby stosuje się płodozmian.
- Produkcja żywności odbywa się przy jednoczesnej trosce o stan środowiska naturalnego.
- Produkty BIO są zdecydowanie bezpieczniejsze dla zdrowia człowieka.
Upewnij się, że produkt posiada znak zielonego listka z oznaczeniem jednostk icertyfikującej! Tylko w ten sposób masz pewność, że produkt faktycznie otrzymał certyfikat organiczności.
Wszystkie produkty Quba Caffe oznaczone jako BIO posiadają certyfikat EU BIO.
W ofercie herbat sypanych Quba Caffe znajdziecie wiele rodzajów herbaty: czarną, zieloną, białą, czerwoną, oolong, a także herbaty owocowe, rooibos czy miodokrzew.
Dokładamy wszelkich starań, aby herbaty były najwyżej jakości i nie zawierały sztucznych barwników i aromatów. Herbaty Quba Caffe to pewność, ze kupujecie naturalny produkt!
Wszystkie produkty są testowane i dopiero po zaakceptowaniu wprowadzane do sprzedaży.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu!