BIO Camu Camu (150 g) Bio Planet + wygodny i funkcjonalny Organizer na leki zupełnie GRATIS!
Czy wiesz, że jagody camu camu ze względu na swój niski indeks glikemiczny będą doskonałym uzupełnieniem diety odchudzającej?
Parametry preparatu, który kupujesz:
- Producent / Dystrybutor / Podmiot odpowiedzialny: Aura Herbals (więcej informacji na stronie producenta http://auraglobtrade.pl/)
- Certyfikat BIO / EKO: Żywność Ekologiczna UE
- Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
- Waga: 150 g (uwaga: waga około 160 g z opakowaniem)
- Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych (górny limit): do 2 g / dzień
- Produkt dla wegan i wegetarian?: Tak
- Kraj / miejsce pochodzenia / produkcji: Peru
Camu camu to niewielkich rozmiarów roślina, żyjąca na terenie Amazońskich Lasów Deszczowych. Jej owoce, czerwone i purpurowe swoim kształtem przypominają nieco wiśnie. Białe kwiaty mają cudowny, słodki zapach.
Jagody camu camu stanowią prawdziwe bogactwo witaminy C. Aż 2 – 3% każdego owocu to właśnie kwas askorbinowy. Witamina C wspiera układ odpornościowy, dba o prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, warunkuje syntezę kolagenu i bierze czynny udział w istotnych dla organizmu przemianach metabolicznych.
Oprócz niego owoce zawierają również sporą ilość błonnika, czyniąc z camu camu doskonały produkt dla osób pragnących zrzucić zbędne kilogramy lub utrzymać wymarzoną wagę.
Dzięki zawartości bioflawonoidów produkt ma silne właściwości antyoksydacyjne oraz uszczelniające ściany naczyń krwionośnych. Tym samym wpływa niezwykle korzystanie nie tylko na młodość skóry i narządów wewnętrznych – chroni także organizm przed chorobami układu sercowo – naczyniowego. Dodatkowo, jego spożywanie zapobiega nieswoistym zapaleniom jelit i reumatoidalnym zapaleniom stawów.
Kwas elagowy, występujący powszechnie w owocach jagodowych czyni z Bio Camu Camu doskonały środek zapobiegający nowotworom.
Jak pokazują badania naukowe jagody camu camu znacząco redukują stres oksydacyjny, który uważany jest za jeden z podstawowych czynników rozwoju chorób cywilizacyjnych, takich jak nowotwory, miażdżyca, nadciśnienie tętnicze, czy chorób neurodegeneracyjnych (np. choroba Alzheimera).
Dawkowanie:
ok. 2 g dziennie (połowa małej łyżeczki)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 1325 kJ / 316 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 52 g
w tym cukry - 3,7 g
Błonnik - 26 g
Białko - 7,2 g
Sól - 0,2 g
Informacja dla alergików:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Polecamy inne nasze aukcje!