Bezglutenowe gnocchi ze szpinakiem 500 g
- Producent: Ocelio
- EAN: 5906936682707
- Masa netto (g): 500
- Wegański: tak
- Wegetariański: tak
Bezglutenowe ziemniaczane gnocchi ze szpinakiem Ocelio są delikatnym i błyskawicznym w przygotowaniu uzupełnieniem wszelkiego rodzaju włoskich sosów, np. napoli, bolognese lub pesto. Połączenie rehydratyzowanych ziemniaków, mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej gwarantuje bezglutenowość, a dodatek suszonego szpinaku sprawia, że kluseczki nabierają wyjątkowego smaku i charakterystycznego koloru. Gnocchi Ocelio wystarczy wrzucić do gorącej, osolonej wody i wyjąć pod dwóch minutach od wypłynięcia.
Składniki:
Ziemniaki rehydratyzowane 65% (woda, płatki ziemniaczane), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, szpinak suszony 3%, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Wartości odżywcze:
W 100 ml:
- Wartość energetyczna 678 kJ/ 160 kcal
- Tłuszcz 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
- Węglowodany 36 g
- w tym cukry 0,4 g
- Błonnik 1,3 g
- Białko 3,0 g
- Sól 0,6 g
Sposób przygotowania i przechowywania:
Wrzuć gnocchi do wrzącej wody, dodając sól. Po wypłynięciu na powierzchnie odczekaj dwie minuty, a następnie wyjmij, odcedź i podawaj z ulubionym sosem.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać produkt w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
Dane producenta/dystrybutora:
Sawex Foods spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Ul. Wiertnicza 70, 02-952 Warszawa