MORINGA w proszku 200g
Moringa jest to gatunek tropikalnego drzewa z rodziny moringowatych, rosnącego na terenie północno-zachodnich Indii i Pakistanu. Występuje również w rejonie innych państw Azjatyckich, a także w Afryce i Ameryce Południowej. Drzewo rośnie do 10 metrów wysokości, a wykorzystywane są wszystkie jego części: kora, korzenie, owoce, liście i kwiaty. Korzenie mają podobny smak do korzeni chrzanu, stąd właśnie wzięła się inna nazwa moringi, czyli "drzewo chrzanowe". Ponadto wykazują właściwościprzeciwzapalne i podobne do działania antybiotyku. Podobnie jest w przypadku wyciągu z liści oraz kory. Owoce, pędy i liście są wykorzystywane w kuchni, a z nasion powstaje olej (niejełczejący), który sprawdza się tak w kuchni, jak i przy produkcji np. mydła oraz farb. Moringa wykorzystywana jest również jako pasza dla zwierząt i do biopaliwa.
NA CO POMAGA MORINGA?
- dzięki dużej zawartości witaminy A i E znacząco poprawia stan skóry
- dzięki zawartości dużych ilości błonnika usprawnia pracę układu pokarmowego, a w szczególności jelita grubego
- duża zawartość wapnia i manganu znacząco wspomaga układ kostny
- dzięki zawartości żelaza pomaga uporać się z uczuciem ciągłego zmęczenia
- ma działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne,
- wspomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu
Składniki: Ekologiczny mielony liść moringi olejodajnej (Moringa oleifera) 100%
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku lub dodawać jako składnik sałatek oraz innych potraw.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia: 1-2 łyżeczki
1 opakowanie = 66 porcji (łyżeczek)
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.
Kraj pochodzenia: Indie