- odmiana kapusty, która jest doceniana za swoje bogate wartości odżywcze oraz zawartość wielu witamin i minerałów
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
BEORGANIC JARMUŻ BIO to odmiana kapusty, która jest doceniana za swoje bogate wartości odżywcze oraz zawartość wielu witamin i minerałów, takich jak:
Witamina C przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Tiamina pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Ryboflawina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Niacyna pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
Witamina B6 przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej oraz zmniejszania się uczucia
zmęczenia i znużenia.
Foliany przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży, pomagają w prawidłowej produkcji krwi.
Żelazo pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Potas pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów.
Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Cynk pomaga zachować zdrowe włosy.
Miedź pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Tabela składu: Wielkość opakowania: 200 g Wielkość porcji: 3 g Ilość porcji w opakowaniu: 66 Wartość odżywcza w 100 g %RWS Wartość energetyczna 1328kJ/317kcal 16% Tłuszcz 6,4 g 9% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 4,50% Węglowodany 17 g 6,50% w tym cukry 16 g 18% Błonnik 30g Białko 31 g 62% Sól 0,6 g 10% Witamina E 10,9 mg 91% Witamina C 298,6 mg 373% Tiamina (Witamina B1) 0,53 mg 48% Ryboflawina (Witamina B2) 1,25 mg 89% Niacyna (Witamina B3) 12,69 mg 79% Witamina B6 1,42 mg 101% Kwas foliowy 666 µg 333% Potas 2722 mg 136% Wapń 1354 mg 169% Fosfor 560 mg 80% Magnez 198 mg 53% Żelazo 11,5 mg 82% Cynk 2,1 mg 21% Miedź 0,36 mg 36%
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki:Ekologiczny sproszkowany jarmuż 100%. Sposób użycia:
1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki. Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.