ACEROLA BIO w proszku 200g
Malpigia granatolistna (Malpighia glabra L.), inaczej acerola, nadgwiazdka granatolistna bądź wiśnia z Barbados – gatunek rośliny z rodziny malpigiowatych. Rodzimym obszarem jej występowania jest południowa część Ameryki Północnej (Teksas, Meksyk), Ameryka Środkowa i północna część Ameryki Południowej.
Zawarta naturalna witamina C w suplemencie diety Acerola BIO ogrywa bardzo ważną rolę w naszym organizmie:
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów, naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, chrząstek, kości
- przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji układu odpornościowego w trakcie i po dużym wysiłku fizycznym
- przyczynia się do ochrony składników komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym
- zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego
- przyczynia się do prawidłowego pozyskiwania energii w procesach metabolicznych
- przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
Składniki: Wyciąg z ekologicznych owoców Aceroli (Malpighia Glabra) zawierający naturalną witaminę C
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu 1 miarka (3g). 1 miarkę produktu wymieszać w 200ml wody, soku, jogurtu. Spożywać raz dziennie.
1 opakowanie = 66 porcji
Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.
Kraj pochodzenia: Francja