Baton daktylowy mleczna czekolada i orzechy laskowe 50 g
Cienki listek z daktyla z chrupiącymi orzechami laskowymi, oblaliśmy mleczną czekoladą, tworząc niezwykły produkt, który dzięki swoim niewielkim rozmiarom może towarzyszyć ci w codziennych aktywnościach. Sięgnij po energię, gdziekolwiek jesteś.
- pobudza i dodaje sił
- idealna alternatywa dla niezdrowych batonów na bazie tłuszczu palmowego
- zaspokoi głód, kiedy nie możesz sobie pozwolić na tradycyjny posiłek
Wybrany wariant: orzech laskowy w mlecznej czekoladzie - na pozostałych aukcjach znajdziesz także inne oryginalne smaki batonów energetycznych!
Daktylowa baza
Daktyle suszone są owocami palmy daktylowej (phoenix dactylifera), która osiąga nawet 25 m wysokości. Daktyle uprawiane są w ciepłym i suchym klimacie najczęściej na terenie Iranu, Arabii Saudyjskiej, Tunezji, Egiptu, Maroka i Izraela. Współcześnie daktyle ze względu na swoje wyjątkowe wartości odżywcze są często wykorzystywane do produkcji zdrowych słodyczy np. batonów oraz pralin.
Dodatek orzechów laskowych
Orzechy laskowe najbardziej lubią żyzne gleby oraz dużo słońca. Uprawia się je głównie w Europie, m.in. we Włoszech, Hiszpanii i Francji, a także w Gruzji, Turcji i Stanach Zjednoczonych. Spośród owoców jadalnych strefy umiarkowanej wyróżniają się największą wartością odżywczą i energetyczną. Pełnię aromatu orzechów laskowych uzyskuje się prażąc je lub podpiekając delikatnie w piekarniku.
Przygotowany na bazie powyższych składników energetyczny baton daktylowy to idealna propozycja dla:
- osób potrzebujących dodatkowej dawki energii w ciągu dnia
- sportowców i ludzi aktywnych fizycznie
- rodziców szukających zdrowej przekąski dla swoich pociech
- wszystkich pragnących zrezygnować ze szkodliwych tłuszczy trans
Przedstawiona obok tabela pozwoli Ci śledzić spożycie kalorii, dzięki czemu łatwiej zadbasz o smukłą sylwetkę!
Składniki: suszone daktyle, orzechy laskowe (30%), czekolada mleczna (20%) (cukier, mleko w proszku, masa kakaowa, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy).
Produkt nie może być spożywany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.