Opis producenta/dystrybutora:
Co to jest błonnik naturalny
Błonnik naturalny jest produktem składającym się z surowców roślinnych. Istnieje kilka rodzajów błonnika z których każdy nieco inaczej wpływa na organizm. Najczęściej spotkamy błonnik naturalny składający się z takich surowców jak: babka jajowata, babka płesznik.
Skład: babka płesznik ziarno 80%, babka jajowata łuska 20%.
Właściwości błonnika naturalnego
Błonnik korzystnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego poprawiając trawienie. W łagodny sposób przeczyszcza organizm, poprawia pracę jelit, zapobiega zaparciom. Wspomaga odchudzanie, ponieważ hamuje zbyt wysoki apetyt. Oczyszcza organizm z toksyn, w szczególności wątrobę, obniża ciśnienie i minimalizuje ryzyko zachorowań na raka i chorobę wieńcową serca. Spożywanie błonnika poprawia nasze samopoczucie i wzmaga zdolność do koncentracji, stajemy się mniej senni, czy zmęczeni.
Ciekawostki
Nie wolno spożywać błonnika w postaci proszku
Błonnik można przedawkować co grozi biegunką i wzdęciami
Jeżeli bierzesz leki to pamiętaj, żeby błonnik witalny spożywać 30-60 minut po przyjęciu lekarstw
Błonnik naturalny polecany jest dla osób z nadwagą oraz mających zaparcia
Jak stosować błonnik naturalny
Najlepiej spożywać 3 łyżeczki błonnika 3 razy dziennie. Błonnik rozpuszczamy w 0,5 l płynu np. wodzie, mleku, soku, zupie.
Termin przydatności: Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw. Wykorzystane zdjęcia są jedynie zdjęciami archiwalnymi. W przypadku chęci uzyskania szczegółowych informacji co do długości terminów, prosimy Państwa o kontakt drogą telefoniczną lub mailową.
Wygodne opakowanie ze struną umożliwiające wielokrotne otwarcie bez ryzyka zawilgocenia produktu, a także bezpieczne podczas transportu.
Informacja alergiczna:
Ze względu na konfekcjonowanie przez firmę Tar-Groch-Fil rozmaitych produktów na terenie jednego zakładu produkt może zawierać śladowe ilości: sezamu, migdałów, glutenu, dwutlenku siarki, różnych orzechów.