ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 100 g - PORTO MUINOS
SKŁADNIKIalgi morskie
Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wytworzony z
wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w
niskiej temperaturze (poniżej 40C), pocięty i zapakowany.
Można dodać je
do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być używane
jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup,
krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny
morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z
naturalnie występująej soli.
Suszone w
temperaturze poniżej 42C.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame
powiększa objętość do 10 razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować ok. 5
minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0
g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,5 g;
Węglowodany:
3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17
g;
Sól:12,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki,
skorupiaki, ryby.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu
przechowywać szczelnie zamknięte.