TRADYCYJNY GRUZIŃSKI SOS Z PAPRYKI I POMIDORÓW, PIKANTNY
ADŻIKA
BEZ KONSERWANTÓW
BEZ BARWNIKÓW
BEZ ULEPSZACZY
Pikantny sos paprykowy produkowany w Gruzji z lokalnych produkt to idealne rozwiązanie dla każdego kto chce nadać niepowtarzalny smak swoim potrawom.
Adżika ma szeroki wachlarz zastosowań i sprawdzi się świetnie jako marynata do mięs i warzyw, pikantny dodatek do zup i gulaszy oraz zamiennik wszystkim pikantnych czerwonych sosów w domach.
Ze względu na swój fantastyczny skład jest nie tylko smaczny ale też zdrowy.
W Gruzji jest to jeden z najpopularniejszych sosów, niezbędny w każdym gruzińskim domu.
Składniki:
- pomidory
- czerwona papryka
- czerwona ostra papryka
- świeże zioła
- przyprawy
- ocet
Waga netto: 340 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- białko–2,7 g,
- tłuszcz–0 g,
- węglowodany–16 g z czego cukru–15 g,
- sól–2 g.
- Wartość energetyczna: 74,8 Kcal.