Jagody Acai ekstrakt 10:1 100 g
Małe jagody palmy brazylijskiej o głębokim purpurowym kolorze stanowią bardzo bogate źródło antyoksydantów. Antyoksydanty wpływają na opóźnienie procesów starzenia organizmu.
- Zawarte w nich przeciwutleniacze, opóźniają proces starzenia komórek.
- Są źródłem wielu witamin i minerałów m.in. zawierają witaminy z grupy B, C, A, żelazo, fosfor, wapń i potas.
- Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspomagają proces odchudzania (dają uczucie sytości na długo).
Ekstrakt 10:1 oznacza to, że do wyprodukowania 1 kilograma produktu zużyto aż 10 kilogramy owoców acai.
Zalecana porcja do spożycia: 5 g (1,5 płaskiej łyżeczki) ekstraktu rozpuścić w 100 ml wody lub napoju. Pić raz dziennie.
Kraj pochodzenia: Chiny
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 949 kJ/ 226 kcal
Tłuszcz: 1,04 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 8,28 g
- cukry: 0 g
Błonnik: 6,01 g
Białko: 2,95 g
Sól: 3,17 g
SUPLEMENT DIETY
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
- Nie zaleca się stosowania kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Termin ważności: znajduje się na etykiecie produktu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Vitline s.c.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, soję, dwutlenek siarki.
Dokładamy wszelkich starań aby pakowanie alergenów odbywało się w najdłuższym możliwym odstępie czasu, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Co jeszcze wyróżnia nasz produkt?
- Dostarczamy produkty o jak najprostszym składzie.
- Wiemy, że miejsce pochodzenia produktu ma znaczenie, dlatego dbamy o jego pochodzenie.
- Każda dostawa jest sprawdzana przez dział jakości i oceniana sensorycznie.
- Zapewniamy jak najlepsze warunki przechowywania produktów.
- Nasze towary nie zalegają na magazynie i są wydawane zgodnie z metodą FIFO.
- Dbamy o utrzymanie walorów smakowych na jak najwyższym poziomie.
Opakowanie najlepszej jakości:
Produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Opakowania typu doypack posiadają solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku.
Słoiki PET posiadają nakrętką z plombą zabezpieczającą słoik przed otwarciem.
Opakowania charakteryzują się:
- bardzo dobrą wytrzymałością mechaniczną,
- wysoką barierowością, chroniącą produkty przed wpływem czynników zewnętrznych,
- czytelną etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.