2. Kurier FedEx - paczki do 30 kg - płatność przy odbiorze = 20 zł
3. Allegro InPost - paczki do 25 kg - płatność z góry = 7,99 zł
4. Allegro InPost - paczki do 25 kg - płatność przy odbiorze = 14,99 zł
5. Odbiór Osobisty - odbiór osobisty możliwy jest po wcześniejszym umówieniu się na terenie Wrocławia.
6. Dostarczenie produktów do domu zakupującego - istnieje możliwość dostarczenie zakupionych produktów do domu lub firmy na terenie Wrocławia. Koszt 5 zł + 5 zł za każdy km liczony od Rynku.
Pragniemy zauważyć, że regulamin ten obowiązuje obydwie strony. Numer kontaktowy znajdziesz na stronie O Nas.
ORYGINALNEGO HISZPAŃSKIEGO SERA MANCHEGO
Smak kremowy, pikantny, zależny od wieku: im starszy ser tym smak bardziej wyrazisty. Można wyróżnić trzy odmiany sera młody (fresco) mający 50 dni, stary (curado) 3-4 miesiące, oraz dojrzały (viejo), wszystkie one różnią się smakiem.
Ze względu na rodzaj użytego mleka występują dwa typy sera: wiejski wyrabiany ze świeżego mleka i przemysłowy produkowany z mleka pasteryzowanego.Produkcja -Zebrane mleko podgrzewa się do ok 40 st.C i ścina podpuszczką. Następnie powstały skrzep jest rozdrabniany za pomocą specjalnych widełek aż powstaną drobne ziarenka. Następnie ser jest prasowany, aby usunąć resztkę serwatki. Czas dojrzewania wynosi co najmniej 50 dni, w tym czasie na powierzchni sera tworzy się szarozielona pleśń, którą należy regularnie usuwać. Powstały skrzep serowy miesza się specjalnymi widełkami, które rozdrabniają go do wielkości ziarenek ryżu. Następnie skrzep przekłada się do cylindrycznych, pofałdowanych od wewnątrz form. Cylindry, do których ładzie się wyrobiony skrzep mogą mieć wygrawerowane różne motywy np. kwiatów czy warkoczyków. To pofałdowanie powoduje, że na zewnętrznej powierzchni krążków sera są widoczne zygzaki charakterystyczne dla tradycyjnego wyrobu serów, które niegdyś były ściskane sznurami konopnymi. Dziś resztkę serwatki usuwa się poprzez prasowanie. Po tej czynności sery trafiają do kąpieli solankowych na dzień lub dwa, po której następuje krótkie suszenie i długie dojrzewanie. Czas dojrzewania wynosi co najmniej 50 dni. W tym czasie na powierzchni sera tworzy się szarozielona pleśń, którą należy regularnie usuwać, jednocześnie przekładając sery. Gotowy ser manchego zawiera około 50% tłuszczu w suchej masie serowej.
Jest to ser stołowy, nadaje się do sałatek, kanapek, suszonych pomidorów, wędzonej szynki, oliwek, grzybów, wyśmienicie smakuje z czerwonym, mocniejszym winem np. Finca Antiqua, Rioja Alta, Penedes, Cahors.
Wartości odżywcze:
Sód 170mg (7%). Białko 7g. Witamina A (3%). Witamina A (3%). Wapń (30%). Kalorie 120 kcal
Skład: Pasteryzowane Mleko Owcze, Sól, Mleko, Stabilizator e-509, Konserwanty Lyzosym-Białka. Uwaga osłonka nie nadaje się do jedzenia.
Producent: Carpinten - Qeso Manchego
Waga: 1,326 kg (+/- 5%)
Cena za kg: 79 zł
Data przydatności do spożycia: 05.2017 r.
Po dokonaniu zakupu uprzejmie prosimy o sprawny i szybki wybór sposobu dostawy - pozwoli nam to możliwie szybko zrealizować Państwa zamówienie i uniknąć niepotrzebnego oczekiwania.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY:
Na naszych aukcjach wystawiamy tylko towary, które znajdują się na naszym magazynie. W każdej aukcji określony jest czas dostawy oraz waga przedmiotu.Zapraszamy do współpracy Restauracje, Bary, Hotele oraz wszystkich Allegrowiczów...jesteśmy w stanie dostarczyć dowolną ilość produktów oferowanych na naszych aukcjach na terenie miasta Wrocław. Realizujemy zamówienia specjalne. Wystawiamy również Faktury VAT. Istnieje możliwość przesłana towaru za granicę jak i również wystawienie Faktury VAT EU - w takim przypadku przed dokonaniem zakupu prosimy o kontakt mailowy w celu ustawienia szczegółów przesyłki i wystawienia ww. faktury.